XeNo napisał(a):Więc to nie głupota sprawia, że ludzie sięgają po Alveo (tak jak sądzisz track) tylko raczej desperacja
Ja nie uwazam, ze to glupota.
To Twoja interpretacja mojej wypowiedzi.
Nie ma sie co unosic - pewnie to wina mojego stylu,
przepraszam.
Desperacja - oczywiscie sklania, zwlaszcza przewlekle chore osoby do siegania po rozne metody.
Ja rowniez probowalem wielu metod i jako osoba chorujaca od 30 lat (od urodzenia) uwazam, ze wiem duzo o azs.
Wymiana doswiadczen i porad wydaje sie glowna zaleta naszego forum.
Oczywiscie u roznych osob przebieg azs jest rozny, zmiany na skorze i sila reakcji czym innym uwarunkowane,
ale pewne zasady w leczeniu azs sa uniwersalne.
Moje wlasne doswiadczenie, rozmowy z lekarzami i to co dowiedzialem sie o azs z roznych artykulow wynika, ze w bardzo wielu przypadkach te zasady nie sa przestrzegane.
Np zrobiono badania, w ktorych okazalo sie, ze osoby chore na azs smaruja sie okolo 7 razy za rzadko wgledem wskazan lekarzy - chodzilo o natluszcanie skory, a nie stosowanie sterydu. Wynika z tego, ze przecietna osoba chora na azs, ktorej lekarz zalecil codzienne natluszczanie skory, robila to raz w tygodniu!!!
Ta informacja bardzo wiele mowi o chorych na azs, tzn o nas.
Proponuje taki eksperyment:
bierzemy 20 osob z umiarkowanym azs - czyli osoby o podobnym nasileniu i usytuowaniu zmian skornych na ciele:
10 sie smaruje rano i wieczorem + incydentalne smarowanie w ciagu dnia.
10 nie smaruje sie w ogole i pije alveo, tyle ile chce, albo tyle ile nalezy.
Czas trwania badania: 30 dni.
Ciekawe, kto poczuje sie lepiej po 30 dniach?