Maść do pielęgnacji krowich wymion (działająca cuda)

Leczenie atopowego zapalenia skóry, metody konwencjonalne i niekonwencjonalne, o maściach i lekach doustnych.

Maść do pielęgnacji krowich wymion (działająca cuda)

Postprzez dexter » Śr gru 06, 2006 12:28 pm

Witajcie.

A więc tak. Standardowe sposoby leczenia nie pomagają, skóra mi się łuszczy, a ja się drapie i brzydko wyglądam z łuszczącymi się plamami na szyi, twarzy, ramionach, dłoniach, szczególnie na ramionach. Gdy coś zjem (albo i nie) to wszystko mnie swędzi. Koszmar! No i byłem już leczony (taaa, chyba zaleczany) różnymi maściami, sterydami, tabletkami, itd. Byłem u różnych dermatologów, alergologów, energoterapeutów, nawet u ginekologa i endokrynologa!

W KOŃCU postanowiłem spróbować czegoś nowego...

Dostałem namiary na weterynarza z Chełma (województwo lubelskie). Ja mieszkam w Gdańsku, czyli mam jakieś 526 km. Byłem bardzo pozytywnie nastawiony na tę wizytę. No i w zeszły piątek pojechałem.

Pan weterynarz obejrzał mnie dokładnie - głowę, łapy, nawet sprawdził stan uzębienia. Dostałem jakiś proszek na odrobaczanie i - UWAGA! - maść do pielęgnacji krowich wymion. Weterynarz zapewnił mnie, że to świetny lek. Pomaga na rwanie stawów, choroby skórne, strzykanie w kręgosłupie, nawet na chore gardło. Wielu rolników z Zamościa także się nią kuruje. Maść ta jest skuteczna i kosztuje kilka razy mniej niż podobne leki z apteki. Za 500 ml pojemnik z maścią trzeba zapłacić od 27 do 35 zł. Dostępne w aptece leki o podobnym działaniu kosztują od 13 do 19 zł za 50 ml.

Jak zapewniają producenci, leki dla krów są wytwarzane z naturalnych składników m.in. z ekstraktu z nagietka lekarskiego, olejku miętowego, cynku. Nie ma tam antybiotyków czy hormonów.

Acha, na skórę głowy otrzymałem również szampon stosowany do grzyw, sierści i ogonów koni (Mane 'n Tail) który dostał nawet rekomendację Cosmo Girl.

Tak więc życzę wam końskiego zdrowia!

Pozdrawiam.
dexter
Administrator

Postprzez Maggie » Śr gru 06, 2006 12:47 pm

Dexter zainetesowała mnie wypowiedź o tej maści od weterynarza . Mam taką w domu . Kupiona była w związku z bólami stawów mojego faceta, ale nie chciał jej wypróbować ( że do zwierząt i zapach dziwny ) Chyba ją wyciagne dzisiaj i przeczytam co na niej pisze. Czy stosujesz ją i jak długo? Czy widać poprawę? Czy napewno nie zaszkodzi na skórę ?
Maggie
Siła spokoju

Postprzez dexter » Śr gru 06, 2006 12:57 pm

Maggie napisał(a):Dexter zainetesowała mnie wypowiedź o tej maści od weterynarza . Mam taką w domu . Kupiona była w związku z bólami stawów mojego faceta, ale nie chciał jej wypróbować ( że do zwierząt i zapach dziwny ) Chyba ją wyciagne dzisiaj i przeczytam co na niej pisze. Czy stosujesz ją i jak długo? Czy widać poprawę? Czy napewno nie zaszkodzi na skórę ?

Oj, Maggie :roll:. To łagodny specyfik, który raczej nie powinien zaszkodzić... Poprawa jest, ale nie wiem czy od tej maści, czy od proszku na psie robaki...
dexter
Administrator

Postprzez Orshi » Śr gru 06, 2006 1:25 pm

Jestem pozytywnie zszokowana, że z takimi objawami teraz można uderzać do weterynarza ;) To nawet dziwnie brzmi, no jakoś tak nieludzko ;) Chociaż granica pomiędzy ssakami, a nami, nie jest taka duża.

Zakładam że w razie potrzeby można pójść do dowolnego weterynarza w mieście, no może do takiego bardziej otwartego na dialog, i spróbować kuracji. Tym samym będziemy mieć nową kategorię w polecanych lekarzach ;)

Dexter, jak masz cały skład owej maści to podziel się.
Póki co nie mam potrzeby żeby ją zastosować, ale ciekawa jestem czym tak naprawdę jest.
I know, the past will catch you up as you run faster,
I know, the last in line is always called a bastard,
I know, I know.
Orshi
Mędrzec wioskowy

Postprzez Magata » Śr gru 06, 2006 3:59 pm

haha..dexter, rozbawiłes mnie....sorki, no ale tak jakoś....powodzenia!!!! Dobry pomysł...Miłego miziania się maściami :)
- Wiesz co przytrafia się chłopcom, którzy zadają za dużo pytań?
- Nie. A co?
- Nie mam pojęcia. Prawdopodobnie uzyskują odpowiedzi i mają za swoje.
Magata
Mędrzec miastowy

Postprzez Basia » Śr gru 06, 2006 4:34 pm

Dexter, czy ty tego nie cytujesz z wczorajszych (lub przedwczorajszych)wiadomości na onecie? Taka mała prowokacja ;) ??
Czytałam,że jest to podobno bardzo popularna maść w lubelskim. :)
Basia
Mędrzec wioskowy

Postprzez Magata » Śr gru 06, 2006 4:42 pm

A, Dexter, ta rekomendacja Cosmo Girl to była dla ludzi czy dla koników Barbie czy modeli My Little Ponny? :>
- Nie. A co?
Magata
Mędrzec miastowy

Postprzez Brummig » Śr gru 06, 2006 6:17 pm

Dexter! gdybym Cię nie widziała na własne oczy, to pomyślałabym, że jesteś koniem :wink: nieźle brzmi ta historia :lol:
pielęgnuj swoją grzywę :P
Życie? - Rozprężę szeroko ramiona,
Nabiorę w płuca porannego wiewu,
W ziemię się skłonię błękitnemu niebu
krzyknę, radośnie krzyknę:
- Jakie to szczęście, że krew jest czerwona
Brummig
Mędrzec wioskowy

Postprzez Jadwiga K. » Śr gru 06, 2006 10:39 pm

Przedstawiciele medycyny konwencjonalnej XXI wieku w tym momencie powinni się zastanowić. Bo czy to jest w porządku, że ludzie z poważnymi, przewlekłymi chorobami szukają pomocy u weterynarza?
Tylko czekajcie, jak się w ministerstwie zdrowia dowiedzą, że nie ma większej różnicy między leczeniem ludzi i zwierząt, jak nic wymyślą składkę na ubezpieczenie zdrowotne do NFZ od każdego psa, kanarka, kota... :D Że kot nic z tego nie bedzie miał? A co my mamy z tego, że płacimy?
Jadwiga K.
Bywa na forum nie od dziś

Postprzez wiosna » Śr gru 06, 2006 10:47 pm

Właśnie dzisiaj słyszałam w tv wiadomościach o słynnej maści do leczenia krowich wymion. Maśc owa ponoć pomaga na wiele schorzeń a pacjenci walą dzwiami i oknami.
W temacie wypowiadał sie nawet lekarz medycyny nieweterynaryjnej .Stwierdził ,że maść ta zawiera wazelinę , gliceryne i inne naturalne składniki a stosując leki dla zwierzat należy uważać na zawarte tam większe stężenia składników.

Dexter , życzę powodzenia w nowej terapi.
Może będziesz forumowym prekursorem takiego leczenia, może skutecznie.
I grzywa Ci podrośnie :)

Relacjonuj na bieżąco.

/ ciekawi mnie czy na wysięki tez działa, nie z wymion lecz zza uszu/
wiosną można pójść na spacer
i nie zmarznie się na kość
wiosna
Mędrzec wioskowy

Postprzez Elemental_ » Cz gru 07, 2006 10:45 am

chciałem wstawić emotka który popłakał by się ze śmiechu ale nie ma tu takiego :D Ja nie skorzystam - dziękuję :twisted:
Wyszukiwarka---->

Zanim założysz Topic skorzystaj z niej 8)
Elemental_
Moderator

Postprzez Magata » Cz gru 07, 2006 10:50 am

Ej, Elemental, na pewno znajdziesz w sobie coś zwierzęcego :) Może nie od razu wymiona czy końską grzywę...ale poszukaj, na pewno coś tam w Tobie siedzi :)
- Nie. A co?
Magata
Mędrzec miastowy

Postprzez dexter » Cz gru 07, 2006 12:26 pm

Słuchajcie, zauważyłem na brzuchu trzy takie jakby grudki. Czy to znaczy, że rosną mi wymiona?

Magata napisał(a): ta rekomendacja Cosmo Girl to była dla ludzi czy dla koników Barbie czy modeli My Little Ponny? :>

Magata:
http://www.pioneerthinking.com/ara-haircare.html
http://www.newton-corbett.co.uk/mane_n_tail.htm
dexter
Administrator

Postprzez Magata » Cz gru 07, 2006 12:52 pm

Być może Dexter, to całkiem prawdopodobne, przejdź się do jakiegoś szpitala na patologię wymion, martwi mnie, że tylko trzy! Gdzie jest czwarte????

A może...wyśpij się, widziałam Cię tu dziś koło 3:30 w nocy...może po prostu masz jakieś zwidy ....:>
- Nie. A co?
Magata
Mędrzec miastowy

Postprzez dexter » Cz gru 07, 2006 1:13 pm

Magata napisał(a):Być może Dexetr, to całkiem prawdopodobne, przejdź się do jakiegoś szpitala na patologię wymion, martwi mnie, że tylko trzy! Gdzie jest czwarte????

Otóż to! Też myślałem, że to powinna być liczba parzysta.

Magata napisał(a):A może...wyśpij się, widziałam Cię tu dziś koło 3:30 w nocy...może po prostu masz jakieś zwidy ....:>

Ja śpię, komputer czuwa ;).
dexter
Administrator

Następna strona

Powrót do Leczenie AZS: terapie, leki, maści