Maść 999 (Piyan Ping)

Leczenie atopowego zapalenia skóry, metody konwencjonalne i niekonwencjonalne, o maściach i lekach doustnych.

Maść 999 (Piyan Ping)

Postprzez Aneksa » Wt maja 18, 2004 9:48 pm

MMarta napisał(a):Jezeli znacie jakis sposob,ktory stosujecie i ktory pozwala Wam zlagodzic objawy prosze napiszcie.

Marta

Hej Marta, widzę że mamy podobny przebieg AZS. Z moich sprawdzonych specyfików mogłabym polecić Ci krem "999". Wiem brzmi to tajemniczo ale jest to krem na bazie chińskich ziół. Ma chłodzące działanie co przy piekących i swędzących zmianach powoduje ulgę. Pomaga mi też na czerwone plamki zwłaszcza na twarzy, bledną po jakimś czasie. Można go kupić w aptekach zielarskich, kosztuje ok 12 zł (jest w takim biało czerwonym opakowaniu z chińskimi literkami).
Pozdrawiam
Aneksa
Pierwsze koty za płoty

Re: Moje usta wołają o pomoc!!!

Postprzez Aneksa » Wt lip 13, 2004 8:26 pm

Qbs napisał(a):Czy mógłby mi ktoś polecić coś skutecznego do ust, bo już nie mogę wytrzymać. Sterydów do ust nie wolno wżywać,-pzdr-

Hello Kuba :)
twoje wypowiedzi są mi niezmiernie bliskie bo jakbym sama to pisała...tyle mamy wspólnego, niestety mało pozytywnych przeżyć...
Ale cóż, pytasz o coś dobrego na twarz. Mogę Ci polecić taki krem produkcji chińskiej 999. Nie jest tłysty, jest na bazie chińskich ziół (pisałam już o tym) powoduje złagodzenie pieczenia i uczucie chłodu. Nie jest specjalnie drogi 12 zł za tubkę (dość niewielką 20 g). Nie wiem jak będziesz na niego reagować ale mi przynosi ulgę. Można go kupić w sklepach zielarskich.
Jeśli chodzi oo tą podświadomość to nie działa to u mnie... niestety... To jest chyba najgorsze, ten świąd, nie można się powstrzymać w miejscu publicznym nawet...
Ech szkoda gadać...
Ja też czekam na cudowny lek, ale czy życia wystarczy???
Trzymaj się ciepło
Ania
Aneksa
Pierwsze koty za płoty

Postprzez aga_piet » Śr lip 14, 2004 4:02 pm

Radzę Wam zachować ostrożność z maścią 999 (Piyan Ping). Nie podają składu na opakowaniu, natomiast ulotka przkonuje o jej ZUPEŁNEJ NIESZKODLIWOŚCI.
Próbuję leczyć 4-letniego syna w gabinecie medycyny chińskiej, polecono tam mojemu mężowi maść 999 jako BEZSTERYDOWĄ. Już kiedyś się z nią zetknęłam i z trudem dotarłam do receptury, wiem że znalazłam w niej STERYD. Po trzech latach znowu stanęła na mej drodze, z jeszcze większym trudem znalazłam informację w necie, że po analizie chemicznej znaleziono w niej dexametazon i dexametazon-21. W aptece poinformowano mnie że to steryd.
Czy nie uważacie, że jak ktoś chce użyć sterydu, to woli to zrobić świadomie?
Kolejny raz ktoś poróbuje żerować na czyjejś chorobie. Zdesperowani ludzie szukają czegoś alternatywnego aby się sterydami nie faszerować, tymczasem serwuje im się sterydy podstępnie.
Pozdrawiam
Aga
aga_piet
Admin-emeryt

Postprzez Aneksa » Pn lip 19, 2004 9:24 pm

Aga Piet. napisał(a):Radzę Wam zachować ostrożność z maścią 999 (Piyan Ping).

Dziękuję Aga :)
Faktycznie jest tam steryd!!!!!!!! O zgrozo stosowałam tą maść od prawie roku i często na twarzy. Byłam w szoku i moja lekarka od biorezoanasu też, bo to ona mi poleciła ten specyfik. Co zresztą dało mi do myślenia czy powinnam jej słuchać...
Dlaczego on jest sprzedawany bez recepty!!??

Pozdrawiam - Ania
Aneksa
Pierwsze koty za płoty

Maść 999 (Piyan Ping)

Postprzez Zuba » Cz gru 30, 2004 10:46 am

Uważajcie na maść 999 - super świetnie działa, chłodzi skórę i jest silnym sterydem (nie pamiętam nazwy) podobno u nas już wycofanym dawno z użytku.
Zuba
Mod-emeryt

Postprzez wahwah » Cz gru 30, 2004 12:30 pm

Dexametazon. Zobacz na FAQ: Maść 999
wahwah
Administrator

Postprzez Zuba » Cz gru 30, 2004 3:37 pm

Wiem, czytałam ale czytam tyle wątków, że mi się zajączkuje co gdzie widziałam. To 999 było bolesnym rozczarowaniem i straciłam zaufanie do lekarki tzw. medycyny wschodniej, która mi to lekką ręką sprzedawała a ja jej tak wierzyłam. Teraz nie jem tez ziółek od niej bo nie wiem co w środku jest. Nie dziwię się ludziom chorym na raka że rzucaja się na różne terapie wątpliwej skuteczności - sama też to zrobiłam.
Ale dzięki wahwah za przekierowanie - chyba znasz to forum jak własną kieszeń.
Zuba
Mod-emeryt

Postprzez wahwah » Cz gru 30, 2004 3:57 pm

zooba, jak wiesz o tej maści coś więcej niż jest napisane na FAQ, to kliknij tam na "Edytuj" i dopisz to co wiesz.
wahwah
Administrator

Postprzez wahwah » Cz gru 30, 2004 4:00 pm

Skojarzyło mi się, 999 minus 333...
wahwah
Administrator

Postprzez track4demos » Cz gru 30, 2004 6:59 pm

wahwah napisał(a):Skojarzyło mi się, 999 minus 333...

...czyli złe moce czyhają na słabych i ...niedoinformowanych
;))
track4demos
Mod-emeryt

Postprzez wiosna » N sty 16, 2005 9:48 pm

witam , ja kupiłam tą maść z ulotka informującą o tym ,że jest tam dexametazon

ale i tak była skuteczniejsza i mniej szkodliwa od wszystkich wczesniej zapisywanych sterydów
JUŻ WIEM ŻE JEST BARDZO SZKODLIWA
Ostatnio edytowano Pt lut 11, 2005 10:49 pm przez wiosna, łącznie edytowano 1 raz
wiosna
Mędrzec wioskowy

Postprzez track4demos » N sty 16, 2005 9:54 pm

wiosna napisał(a):witam , ja kupiłam tą maść z ulotka informującą o tym ,że jest tam dexametazon
ale i tak była skuteczniejsza i mniej szkodliwa od wszystkich wczesniej zapisywanych sterydów

albowiem są sterydy różnej mocy, więc czemu sioetu dziwić?
skąd to "ale", czy steryd w opakowaniu hińskiego leku homeopatycznego mniej szkodzi?
ja nie posiadam wiedzy, która pozwalała by mi stwierdzić czy dexametazon to silniejszy steryd od np dajmy na to methyloprednisolonu (Advantan),
ale steryd to steryd i kropka.
track4demos
Mod-emeryt

Postprzez wiosna » N sty 16, 2005 10:10 pm

ja też nie posiadałam takiej wiedzy, ale powiedziała mi to doktor w aptece, że jest jej znikomy procent

powiedziała również , że najlepiej żadnej nie używać i że" człowiek zrobiłby wszystko żeby być ładnym"

natomiast o takiej maści jak diprogenta - mówiła ,że jest tam takie stężenie sterydów że nadaje sie tylko do leczenia chorych w hospicjum bo i tak juz nic im nie zaszkodzi
Ostatnio edytowano Pt lut 11, 2005 10:48 pm przez wiosna, łącznie edytowano 1 raz
wiosną można pójść na spacer
i nie zmarznie się na kość
wiosna
Mędrzec wioskowy

Postprzez track4demos » N sty 16, 2005 10:21 pm

jęlsi doktor w aptece mówi o maściach sterydowych, że używać się ich powinno w hospicjum, to gupia jest nawet jeśli żartuje
track4demos
Mod-emeryt

Postprzez wiosna » Śr sty 19, 2005 7:49 pm

Oswiadczam ,że nie będę juz więcej używac maści 999 , jest szkodliwa, bo jest z hormonem dexametazonem-/ w końcu zmądrzałam/
i przechodzę całkowicie na elidel

lepiej póżno niż wcale
wiosna
Mędrzec wioskowy

Następna strona

Powrót do Leczenie AZS: terapie, leki, maści